Planetarium

 

A research project that explores how environmental analysis can improve the  sustainability of a planetarium in Edinburgh.

 

♦ 

 
 
 George Square, Edinburgh

George Square, Edinburgh

 

Buildings are located in places.  Each place has a unique climate.
How architecture adapts to specific conditions determines how effective, and how efficient, it can be.

The Planetarium must function not only in an educational and inspirational role, but also in a sustainable and responsible one.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A set of bioclimatic conditions have established a basis with which the proposed architecture must comply.

 
 
 
 
 
 
 
Sustainable Systems.png
 
 

Using IES, an evaluation of the buildings performance can be undertaken to determine whether the proposal meets the goals that were established initially.

 
 
 
Daylight factor Final.png
 
 
 
 Internal Light Render   
 

 Team

Felix Yates,
Miranda Rigby
Oliver Hay
&
Gemma Border

Brief

Simplicity

✎ to felixyates@gmail.com